03

Myynti­tarjouksesta laskuksi

Heeros PSA -toiminnanohjausjärjestelmän tarjoustyökalulla pystyt tehostamaan myyntityötäsi huomattavasti. Tarjouksen avulla avaat keskustelun tarjoamistasi tuotteista ja palveluista asiakkaasi kanssa. Tarjouksen avulla on helpompi saada asiakas solmimaan kaupat, sillä hän tietää silloin jo ennalta, mitä hän saa ja mistä hän maksaa.

Myyntitarjous on asiakirja, joka kuvaa, millä hinnalla ja millaisilla ehdoilla tarjoat tuotteitasi tai palveluitasi asiakkaalle ennen kuin hän sitoutuu ostamaan. Tarjous ei ole sitova eikä velvoita asiakasta ostamaan, mutta sen hyväksyminen varmistaa käytännössä kaupat.

03_hero

Icon 1.
Tarjouspyyntö tai myyntikeskustelu
Icon 2.
Tarjouksen laatiminen ja hyväksyttäminen
Icon 3.
Tuotteiden tai palveluiden toimitus tarjouksen mukaisesti
Icon 4.
Laskutus tarjouksessa määritellyin maksuehdoin

Lasku on oikeudellisesti sitova vasta, kun kaupasta on sovittu ostajan ja myyjän kesken. Sitova sopimus syntyy, kun teet tarjouksen, jonka asiakkaasi hyväksyy. Suullinenkin sopimus on sinänsä sitova, mutta väärinkäsitysten välttämiseksi tarjous kannattaa tehdä aina kirjallisena ja hyväksytettävä siten, että hyväksyntä dokumentoituu.

Millainen on hyvä tarjous

Myyntitarjoukseen ei ole olemassa standardoitua mallia, mutta ammattimainen tarjous sisältää ainakin seuraavat tiedot:

  • Yrityksesi tiedot sekä yhteyshenkilö, johon asiakas voi ottaa yhteyttä, jos hän tarvitsee lisätietoja
  • Asiakkaan tiedot – vähintään nimi, osoite ja yhteystiedot
  • Tuotteiden ja palveluiden erittely yksilöidyt hinnat
  • Tarjouksen päivämäärä ja voimassaoloaika
  • Yksilöllinen viitenumero, jolla tunnistat tekemäsi tarjouksen vastaisuudessa
  • Tarjouksen maksu- ja muut ehdot
  • Mahdolliset liitteet, kuten myytävän palvelun tarkemmat kuvaukset
  • Allekirjoitukset hyväksynnän vahvistamiseksi. Huom! Heeros PSA -toiminnanohjausjärjestelmässä tarjouksen hyväksyntä hoituu sähköisesti

Heeros PSA -toiminnanohjausjärjestelmän avulla luot helposti ammattimaiset myyntitarjoukset, jotka sisältävät kaikki tarvittavat tiedot.

Täydennä tarjoustasi liitteillä

Heeros PSA -toiminnanohjausjärjestelmässä liität tarjoukseesi helposti erilaisia liitteitä, jotka täsmentävät tarjouksen sisältöä. Liitteet voivat olla esimerkiksi kuvia, kuvauksia tai pdf-tiedostoja.

Liitä tarjoukseen maksusuunnitelma

Kauppojen solmimista helpottaa monesti, jos asiakas voi maksaa laskun useammassa osassa. Samaten voit itse tasoittaa kassavirtaasi laskuttamalla osissa. Voit sopia laskuttavasi esimerkiksi yhden kolmasosan ennen työn aloittamista, yhden kolmasosan projektin keskivaiheilla ja viimeisen kolmasosan työn valmistuttua.

Heeros PSA -toiminnanohjausjärjestelmällä luot maksusuunnitelman vaivattomasti osaksi tarjousta. Kun asiakas on hyväksyt tarjouksen, maksusuunnitelma muodostuu automaattisesti laskuiksi eli PSA on samalla myös laskutusohjelma.

Lähetä tarjous hyväksyttäväksi

Kun tarjous on valmis, lähetät sen suoraan toiminnanohjausjärjestelmästä asiakkaalle, joka saa ilmoituksen saapuneesta tarjouksesta.

Hyväksyntä ja vuorovaikutus asiakkaan kanssa

Asiakas hyväksyy tekemäsi tarjouksen sähköisesti Heeros PSA -ohjelmistossa, ja sinä saat ilmoituksen hyväksytystä tarjouksesta.

Comments_added_logged_in

Uuden tarjouksen laatiminen

Jos asiakas syystä tai toisesta hylkää tarjouksen, saat siitäkin ilmoituksen, jolloin voit olla yhteydessä asiakkaaseen jatkaaksesi myyntikeskustelua ja tehdäksesi uuden tarjouksen. Heeros PSA:ssa on kätevä chat, jonka avulla voit helposti neuvotella asiakkaasi kanssa myyntitarjouksen sisällöstä ja sen ehdoista – suoraan kyseisen tarjouksen yhteydessä.
Sales_Pipeline_Kanban_View

Ota haltuusi koko myyntiputki

Heeros PSA -toiminnanohjausjärjestelmä sisältää tehokkaan myynnin työkalun, jolla hallitset liidejä ja seuraat niiden etenemistä myyntiputken eri vaiheissa. Sen avulla voit suunnitella tiimisi myyntitoimenpiteitä ja seurata myynnin edistymistä selkeiden raporttien avulla, jolloin et tarvitse muita työkaluja myynnin johtamiseen.

Tutustu lisäksi blogissamme optimoituun myyntiputkeen ja sen vaiheisiin sekä myyntiputken johtamiseen.