Tuotekehitys

Heeros tuotekehityksen suuntaviivat vuodelle 2021

Blogi | 16.2.2021

Lue Henrin blogista mitä kaikkea tälle vuodelle on vielä luvassa, mitkä teemat toimivat tuotekehityksen punaisena lankana ja miten hommat toteutetaan. Mukana myös webinaaritallenne tarkemmasta Heeros Roadmapista.

Lue lisää

Voice of the Customer – asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset

Blogi | 14.2.2021

Mittasimme jälleen asiakkaidemme fiiliksiä ja onnistumistamme NPS-kyselyllä. Saatu palaute varmisti, että Heeroksen suunta on oikea ja paljon hyviä asioita on tehty. Käynnistämme myös Voice of the Customer -hankkeen.

Lue lisää

Ohjattu asiakkaan perustaminen keventää työkuormaa

Blogi | 8.2.2021

Ohjattu asiakkaan perustaminen opastaa käyttäjää ja keventää työkuormaa. Hommasta selviää kokemattomampikin järjestelmän käyttäjä, mikä mahdollistaa myös tasapuolisemman työnjaon tilitoimistossa.

Lue lisää

Yhteistyössä laatua asiakkaidemme prosesseihin

Blogi | 15.12.2020

Heeros asiakkaiden perustamisprosessin uudistus on siirtymässä asiakaspilotointiin, sillä ensimmäisen vaiheen toiminnot ovat toteutettu. Lue uudistuksessa esiin tulleista hyödyistä!

Lue lisää

Heeros Ostolaskut -ratkaisun käyttö kannattaa

Blogi | 16.11.2020

Heeros Ostolaskut -ratkaisu tuli alkusyksystä kaikkien asiakkaidemme saataville. Lue miten asiakkaidemme kanssa yhteistyössä tehty tuotekehitys sujui ja miksi sen käyttö asiakkaidemme mielestä kannattaa.

Lue lisää

1 2 3 16